installation

Installation

Beroende på kundens specifika önskemål krävs en viss metod för att installera MOSO-bambugolven.

 

Hellimmat

För att hellimma bambugolvet, behövs ett lim som skall appliceras på undergolvet (med hjälp av en murslev). Efter detta placeras brädorna på limmet för att starkt fästa brädan på det undre skiktet.

 

 

Flytande

I en flytande installation ”flyter” golvet på undergolvet: det är inte limmat eller spikat på undergolvet. Fördelen jämfört med hellimning är att golvet blir enklare och billigare att installera, särskilt i kombination med Uniclic®-systemet. På grund av den möjliga rörelsen (krympa/svälla) i golvet, är flytande golv ej rekommenderade för mycket stora områden (om bredden på golvet är mer än 8m)

 

golvvärme
De flesta MOSO bambugolv kan installeras (helt limmade) på golvvärme, när man följer de villkor Moso har listat för denna speciella installation, finns här.

 

Med clips
För installation av Bamboo X-treme till stödbalkarna, råder MOSO att använda klips eftersom det gör en "osynlig" installation, utan att skada plankorna och leder till ett snyggare resultat jämfört med att använda skruvar. En ytterligare fördel med denna installationsmetod är att under skruvningen krävs det färre fästpunkter, vilket ger en tid (och pengar).