från bambu planta till golv

 

Man kan förstå att förvandlingen av de oregelbundna ihåliga bambustammarna till en högkvalitativ stabil golvprodukt är en process som kräver perfektion. Med över 15 års erfarenhet inom bambugolvsindustrin, har MOSO lärt sig att hantera produktionsprocessen in i minsta detalj och kan därför leverera bambugolv av högsta kvalité.
Dessutom, intygar MOSO att den miljömässiga inverkan av produktionens är till ett minimum, för mer information om våra produkters hållbarhet vänligen gå till hållbarhetssidan.

Från stam till remsa

När bambustjälkarna har växt i 4 till 5 år skördas de och delas in i längdriktningen, varefter det yttre skalet tas bort. Remsorna har naturligt en ljusgul färg, och kokas för att få en ljus brun färg (karamell). Alternativt kan de värmebehandlas för att få en mörkbrun färg (choklad) eller beläggas för en hel rad av andra färger.

Remsa till golv

 

Efter att remsorna behandlats torkas de och ett slutligt kvalitetsurval äger rum. De återstående remsorna kan sättas ihop på flera olika sätt för att producera den slutliga produkten, se schematiska ritningar nedan.

För högdensitets -versionen, komprimeras remsorna och limmas samman under högt tryck.