ytbehandling

Beroende på preferenserna av kunden erbjuder MOSO olika sätt att avsluta ditt bambugolv med.

 

obehandlad

Om ytan är obehandlat, behöver golvet lackas eller bli inoljat efter installationen. Du kan själv välja vilken yta du föredrar. Du kan kontakta oss för rådgivning.

 

oljat

Denna finish visar bambugolvet i dess mest naturligt sätt och är lätt att reparera om de skadas. Moso använder A-märket WOCA för sina för-oljade golv brädor. Efter installationen, har golvet ett extra skydd lager av olja som skall tillämpas. . Efter installationen måste ett extra skyddslager olja appliceras på golvet. Regelbundet underhåll görs genom att WOCA underhållsolja appliceras. 

 

lackat
Lackering ger ett starkt skyddslager till ditt bambu golv. MOSO använder det ledande varumärket Bona och Treffert för sina för-lackerade golv brädor. Bona lackering är relativt matt (ingen hög glans) och är lätt att underhålla med Bona Cleaner och polish.

 

pigmenterad lack
Moso erbjuder ett brett sortiment av färgad lackering på olika golvtyper. Precis som vanliga lacker, är denna yta relativt matt (ingen hög glans) och är lätt att underhålla med Bona Cleaner och Bona polish.

 

borstad
Normalt har MOSO golven har en slät, plan yta. Genom att använda en borstmaskin, skapas en textur efter den naturflliga fiberstrukturen hos bambu. Detta skapar ett unikt utseende för golvet och ökar något hårdheten.

 

träutseende

High Density® versionen får en unik trästruktur genom prägling av ytan. Detta sker genom att låta brädorna passera genom stora valsar med olika mönster för att skapa rätt effekt. 

 

grovsågat träutseende

Några av brädorna har även en sliten vintage-look tack vare de tvärgående sågmärkena.

 

plan / ribbat
Den speciella symmetriska formen av sidorna på Bamboo X-treme trall brädor ger möjligheten att välja mellan antingen den ribbat eller den plana ytan på brädorna.